maanantai 9. joulukuuta 2013

4.12 Joulutempauspäivä

Oppilaskunta lahjoitti glögit ja piparit
  Viime keskiviikkona oli joulutempauspäivä, jonka me globaaliryhmäläiset pidimme. Jaoimme glögiä & pipareita, myimme leivonnaisia ja arpoja, otimme vastaan joulukuusikeräykseen lahjoja, maissimuhennosrahoja ja vaatelahjoituksia, jotka menivät Viron maaseudun lasten hyväksi. Saimme kerättyä joulutempauksessa yhteensä noin 595€. Se riittää suunnilleen jopa viidenpäivän ajan lämpimään maissimuhennokseen. Tällä hetkellä olemme keränneet vähän alle 700€, mihin lisätään vielä kirkossa kerätty kolehti.

Päivän aikana kävimme kuuntelemassa myös Pia Ketolaa, joka kertoi mm. siitä kun köyhissä kehitysmaissa ihmiset joutuvat juomaan likaista vettä, jonka hakemiseen voi mennä 8 tuntiakin. Lapsetkin otetaan mukaan vedenhakuun, eikä heille jää aikaa koulun käyntiin tai paljon muuhunkaan. Meillä taas on teollisuusmaissa aikaa harrastuksillekin. Entäpä kuinka vastuuuttomasti käytämme vettä? Esimerkiksi jätämme vesihanat auki käsiä pestessä. Käytämme myös vessanpöntössä vettä ja minkälaista vettä? Juomakelpoista, puhdasta vettä.
Ketola näytti meille myös monenlaisia tavaroita Afrikasta. Mm katulapsien itsetekemiä leluja, kamman, Afrikkalaisen naisen huiveja ja liinoja, itsetehtyjä rasioita ja jalkapallon.


Vaatekeräykseen tuotiin paljon vaatteita.
Uutinen kertoo liikunnan- ja terveystiedonopettajastamme Jaana Kuoppalasta ja hänen miehestään Jyrki Kuoppalasta joka on lukiomme apulaisrehtori sekä keidän kummitytöstään, Ropafadso Kellystä.
"-Minun tehtäväni opettajana ja terveyskasvattajana on saada suomalaisten silmiä avautumaan. Sitä kautta myös lompakot voivat avautua, Jaana Kuoppala sanoo toiveikkaana."

© Karita, Emmi ja Terhi

3 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia päivästä ja teksti oli hyvä ja sitä oli sopivasti. Teksti kertoo päivästä hyvin. Ja kiinnostava uutinen vaikkakin on vähän vanha teksti, (:

    VastaaPoista
  2. Hyvin ootte kirjoittaneet päivästä :) teksti oli sujuvaa ja kuvat hyviä! :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoititte hyvin ja sujuvasti päivän kulusta :) Ja hyviä kuvia!

    VastaaPoista