maanantai 9. joulukuuta 2013

Käynti veripalvelussa ja vierailija

Aamu lähti käyntiin Katjan taloustiedontunnilla, jossa aiheena tänään oli deflaatio, työttömyys ja finanssipolitiikka. Toisella tunnilla vierailimme seinäjoen Veripalvelussa. Käynti sielä avarsi aivan toisenlaisen näkemyksen verenluovutuksesta, koska veri on todella tärkeää ihmiselle. Verenluovutukseen liittyy monenlaisia sääntöjä eikä luovuttajaksi sovi kula tahansa, esimerkiksi esteenä voi olls ikä tai liian alhainen hemoglobiini. Luovuttajia todella tarvitaan, koska verta ei saa millään muulla tavalla ainakaan tällä hetkellä kun ihmiseltä itseltään. Runsaassa verenvuodossa tai esimerkiksi onnettomuudessa verta voidaan tarvita äkillisen nopeasti eli verta tulee olla koko ajan saatavilla. Käynti oli mielenkiintoinen ja tietoa tuli paljon! 

 


Loppupäivästä vieraaksi saimme kehitysyhteistyössä toimivan Jaska Huttusen. Jaska ja hänen perheensä olivat olleet Laosissa, Kaakkois-Aasiassa kehitystyössä. Tarina oli koskettava, miten joissain maissa on hyvin huonot olo-suhteet ja äärimmäinen köyhyys ja kurjuus. Tunnin kuuntelun jälkeen oikeasti tajusi, kuinka hyvin meillä suomessa asiat on. Jaska kertoi myös Fida international Ry:stä, joka on suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyö järjestö. Siihen kuuluu noin 260 lähetystyöntekijää, jotka palvelevat noin 60 maassa.






Jakso alkaa olla loppusuoralla, vielä täytyy jaksaa ahkeroida suullisen esityksen eli power pontin kanssa ja lukea ensviikon käsitekokeeseen ja isoon kokeeseen. Sen jälkeen voi ottaa rennosti, kun alkaa kauan odotettu joululoma!

Globaali uutinen
Uutinen kertoo Irakissa tehdyissä autopommi-iskuissa, joissa on kuollut ainakin 39 ihmistä.

    Josefiina, karoliina ja Roosa

3 kommenttia: