keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Joulupäivän suunnittelua ja inflaatio

Tiistai päivän aloitimme miettimällä yhteiskuntaa ja millainen olisi hyvä yhteiskunta. Monen mielestä yhteiskunnassa täytyisi olla tasa-arvo ja demokratia. Pian siirryimme opiskelemaan oikeudenmukaisuusteoriaa, jonka mukaan kukaan ei tiedä asemaansa yhteiskunnassa josta seuraa tietämättömyyden verho.

Seuraavalla tunnilla käsittelimme talouden mörköä: inflaatiota. Nyt meidän kaikkien pitäisi tietää kuinka suhdannevaihtelu tapahtuvat kan



santaloudessa. Loppu tunnista Katja näytti videon, joka kiteytti hyvin kuinka inflaatio tuhoaa taloutta ja miksi se pitäisi pitää kurissa.

Taloustiedon jälkeen oli vuorossa Joulutempauspäivän järjestelemistä. Jaoimme luokan ryhmiin ja päätimme mitä kukin tekee.



                                                    GLOBAALI UUTINEN
Uutinen käsittelee naisten koulutusta Tansaniassa. Mari-Anne Okkolin, joka on tutkinut tansanialaisnaisten kouluttautumista, kertoo että tarvittaisiin muutosta myös kulttuurissa ja asenteissa, jotta tytöt saataisiin kouluun.Okkolin tutkii tuoreessa väitöskirjassaan, miten kymmenen korkeasti koulutettua naista ovat kokeneet oman koulutusuransa.Naisten koulutusta kehitysmaissa käsittelevät tutkimukset keskittyvät usein naisten kohtaamiin esteisiin ja haasteisiin. Myös Okkolinin haastatteluissa nousivat esiin koulumaailman ongelmat ja naisiin kohdistuviin kulttuuriset odotukset. Okkolinin väitöskirjan tulokset tukevat aiempien tutkimusten tuloksia. Jotta tytöt saadaan kouluun on matkan varrella monta ongelmaa: perheen rahatilanne,kouluympäristö ja myös naisten oma motivaatio koulua kohtaan. Okkolin lähtisi parantamaan koulujen peruspuitteita, opettajien ammattitaitoa ja kultturisia ja sosiaalisia rakenteita.

3 kommenttia:

  1. "minä voin varmasti auttaa" "miten voin auttaa" toi video oli ihana :--D ja toi uutinenki oli hyvä, toivottavasti tyttöjen koulutus paranee nii moni ongelma varmaan ratkeaisi sen myötä!

    VastaaPoista
  2. Se video oli kyllä paras :D ja kiva mä tossa kuvassa ja kiinnostava uutinen.

    VastaaPoista
  3. Hyvä teksti ja kivasti otitte kuvia, uutinenkin oli todella kiva :-D

    VastaaPoista