tiistai 10. joulukuuta 2013

Tiistai

Moi kaikki!

Tänään aloitimme heti ensimmäisellä tunnilla Lauran johdolla tekemään pienimuotoisia "julisteita" kehitysjärjestöistä. Täytyi valita jokin järjestö ja etsiä siitä pientä tietoa. Meillä oli Punainen Risti ja siitä löytyikin mukavasti tietoa, sillä se on tunnettu ja laaja avunantaja maailmalla. Se auttaa muita erityisesti kriisitilanteissa.
 
 Työntekoa
 
 
Seuraavalla tunnilla opiskelimme taloustietoa. Käsittelimme edellisen päivän läksyn ja tarkastelimme kaaviota, joka käsitteli Suomen työllisten osuutta työvoimasta. Työvoimaan kuuluu kaikki 15-64 vuotiaat. Työllisten käyrä laski erityisen alas tietyssä kohdassa, josta onnistuimme tulkitsemaan koska oli Suomen suurin lama eli vuosien 1993-1994 paikkeilla.
  Teimme myös taulukon erilaisista talousteorioista ja täydensimme taulukkoon liberalismin, keynesiläisyyden ja monetarismin tietoja. Suomessa mukaillaan pitkälti keynesiläisyyttä, ja EU perustaa talouttaan liberalismiin.
 
Toiseksi viimeisellä tunnilla yksi lukion uskonnonopettajista Ville Hakala kertoi meille matkastaan Nepaliin. Saimme kuulla Nepalista enemmän ja samalla oli surullista tajuta jälleen kerran maailman eriarvoisuus. Oli mukavaa että Villellä oli runsaasti kuvia joista selitettiin mistä tilanteista ne oli otettu.
Alla olevassa kuvassa havainnollistuu mainiosti eriarvoisuus, kun rikkaat ihmiset heittelivät parvekkeelta kolikoita maahan, ja köyhät lapset noukkivat niitä ruumiiden seasta.
 
 
Ville ja diaesitys
 
 

Tämän päivän uutinen kertoo siitä, kun kaksi ranskalaissotilasta kuoli Keski-Afrikassa. He olivat maassa rauhanturvaajina. On surullista huomata, että uutiskynnys ylittyy samantien kun länsimaalaisia kuolee Afrikan maissa, mutta itse afrikkalaisia kuolonuhreja ei niinkään oteta edes huomioon.
 
Laura, Petra ja Ella
 

3 kommenttia:

  1. Hyvin ja selkeästi kerrottu päivän kulku! :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tosi kivasti selitetty päivän sisältöä! Toi Villen selitys Nepalin matkasta oli tosi mielenkiintonen :)

    VastaaPoista